Indirecte koelunit met koelvermogen 19kW


ICEFISH produceerde als een van de eerste een indirecte koelunit met natuurlijk koudemiddel R290

Type: Indirecte koelunit 160kW
Traject: Water /glycol +1°C/-3°C
Condensor: 10K
Geheel volgens EIA (energie investering aftrek)

Een agrariër in Zuid Friesland  was opzoek naar een milieuvriendelijke installatie voor het bewaren van zijn producten. De wens was niet alleen een koelinstallatie maar een totale installatie gericht op de toekomst: betrouwbaar, duurzaam, energiezuinig en vooral een optimaal rendement van het bewaarde product. Icefish werd gevraagd samen met onze klant een unit met natuurlijke koudemiddel te ontwerpen en te leveren. De unit moest voldoen aan diverse eisen met oa een hoog rendement t.o.v. energie verbruik en geleverde koelvermogen, zowel in vollast als in deellast.

De unit beschikt over een dubbel koudemiddelcircuit, grote luchtgekoelde condensor (10K) en de zuigercompressoren zijn beide voorzien van frequentieregelaars. De-superheaters onttrekken een deel van de warmte zodat dit gebruikt kan worden voor het verwarmen.

De indirecte koelunit is een onderdeel van de totale bewaarinstallatie, daarom heeft de klant de besturing aangeleverd. Op deze manier is onze unit geïntegreerd is in het totale systeem. Onze klant kan nu lokaal en op afstand de unit monitoren.

 

SBB erkend leer bedrijf!
Actuele leerplekken zijn te vinden bij onze vacatures.